Skjærgårdsjeep

Drømmer du om å cruise rundt i en skjærgård med stil? Da er skjærgårdsjeepen båttypen for deg! En skjærgårdsjeep er en åpen båt med en styrekonsoll i midten, eller ved ripa. Skjærgårdsjeepen egner seg best i lukket farvann og rolig sjø. Den egner seg derfor perfekt hvis du liker å ta rolige turer på sjøen under sommersolen. En skjærgårdsjeep går også under kallenavnet «hyttebåt» grunnet dens karakteristiske utseende.

Åpen båt uten fordekk

På noen merker er styreposisjonen med konsollen lukket med et overbygg. Noen har vindskjerm, andre ikke. Det finnes varianter med to konsoller side om side også. Skjærgårdsjeepen er en åpen båt uten fordekk, derfor må den tømmes for vann etter regn eller sjøsprøyt. De fleste skjærgårdsjeeper er selvrensende. Båttypen er som regel utstyrt med utenbordsmotor, som ofte er store og sterke påhengsmotorer. Bruksområdet for en slik skjærgårdsjeep er bredt, men de er ikke egnet for kjøring i farvann med røft vær og store bølger. Liker du fart er skjærgårdsjeepen perfekt for deg. Skjærgårdsjeepen har et halvplanende og/eller planende skrog noe som gjør at den kan oppnå en høy hastighet. Det er ingenting som føles bedre enn å cruise rundt på himmelblått vann mens solen varmer ansiktet ditt, og vinden river deg i håret. Skjærgårdsjeepen er som skapt for den norske sommeren, og for alle som elsker båtlivet. Det er utviklet flere typer av skjærgårdsjeepen, men den mest populære er allbruksbåten. Allbruksbåten er den «nakne» versjonen, og bygget for å være et rent transportmiddel til ulike formål som, for eksempel, turer med venner og familie til skjærene, frakt og fiske. Den ble forvekslet med de tradisjonelle landstedsbåter i norske omgivelser, men er en videreutvikling med større dimensjoner som er beregnet for store påhengsmotorer. Som med alle moderne båter med utenbordsmotor er den en plattgatter, men uten et speil. Den har også større fribord.

Den vanligste båten i landet

Enkelt båthold og mye kjøreglede er stikkord som beskriver skjærgårdsjeepen, denne båttypen er trolig den mest norske av alle båttyper, og den kommer stadig tilbake som nordmennenes favoritt. Nordkapp og Askeladden er de mest populære merkene. 600 Enduro har fått en vesentlig ansiktsløfting siden den ble lansert for første gang. Markedslederen Yamarin og outsideren Ryds viser seg også stadig bedre. De ulike merkene blir ikke bare oppgradert for å gi deg og dine en bedre båtopplevelse, det blir også gjort betydelige forbedringer i design. Dette for at du skal kunne cruise rundt på vannet med stil og eleganse. Skjærgårdsjeepen fungerer fantastisk som en badebåt, hobbyfisker og/eller vannsportbåt.

Er du på utkikk etter en skjærgårdsjeep bør du satse på Yamarins nye senterkonsoll-jeep. Den har flotte sjøegenskaper, den er lettkjørt, den har gode sitteplasser bak konsollen og den kommer med mange praktiske løsninger. Det finske båtmerket Yamarin setter standarden som andre produsenter blir målt etter. Den nye jeepen skjærer seg gjennom vannet som ingenting med en ypperlig balanse slik at du kan holde et fint driv nesten uansett bølger. I litt smulere sjø lenger inn i fjorden, danser skroget lett på småbølgene og gir en flott kombinasjon av komfortabel gange og sportslige egenskaper.