Motorseiler

Motorseilere, også kalt styrhuscruisere, er det store nye innenfor båtlivet. Denne båttypen er ment for folk som ønsker å kunne utnytte vinden og samtidig ha tryggheten i en romslig motor. Båtene er bygget for behagelig seilas og ikke fart. Er båtlivet nytt for deg, kan en motorseiler være akkurat det du trenger for å få en trygg, behagelig og artig start på sjøen. En motorseiler er også en trygg familiebåt, og både store og små vil ha stor glede av en motorseiler. Trenger du å bygge opp dine båtførerevner, eller er du av typen som setter pris på et rolig sjøliv, finnes det flere merker av motoseileren som er perfekte alternativer.

Seafinn

Seafinn 411 er en tradisjonell, klassiker 43-foter fra Finland. SeaFinn 4ll er etterfølgeren til SeaFinn 39. De to er svært like, med robuste sjødyktige skrog. Forskjellen ligger i hekk og kjøl. Den nye store båten har avkuttet hekk og en kortere kjøl enn den eldre versjonen. Under dekk er stilen tradisjonell. Treverket er i oljet teak, men båten er så stor og har så godt med lys at den ikke virker mørk på noen måter. Basisinnredningen er likevel nokså standardisert. Det er dobbeltlugar akter, pluss en gjestelugar til babord. Disse to lugarene deler et bad. Styrhuset er meget romslig med god plass til en familie rundt middagsbordet. Båten har sengeplasser til ni mennesker. Motoren, en 84 hk Perkins diesel, er montert i et lydisolert rom under salongen. Motoren er kledd inn for å unngå støy. Ulempen med en kledd motor er at adkomsten kan bli vanskelig, men SeaFinn har løst dette ved å lage en lem i dørken hvor man lett kommer til en del funksjoner, også større vedlikeholdsjobber. Dette er den perfekte familiebåten.

LM33 VITESSE for fart og spenning

LM33 VITESSE er en motorseiler som er bygget for litt mer fart og spenning. Den krever litt mer erfaring enn hva andre motorseilere gjør. Skroget har en smal finnekjøl og et smalt dyptstikkende ror. Sammenlignet med andre motorbåter er seilbåter relativt trange, men motorseileren unngår dette, først og fremst på grunn av styrhuset som gir mye ekstra plass og fordi linjene er konstruert for å gi et bredere skrog. Noe som resulteres i den romslige plassen. Under dekk er det fire adskilte lugarer med soveplasser opp til syv personer. LM33 VITESSE har god plass til storfamilier og venner. I tillegg er det en forpigg, salong, styrhus med bysse og en liten og lav lugar under cockpiten. Mellom forpigg og salong finnes det et toalett­/dusj og vask til styrbord og garderobe til babord. En 28 hk Volvo 2003S klarer å få Vitessen opp i maksfart, men ønsker man mer krefter er alternativet en 43 hk turbomotor. Når det gjaldt bruk av seil er denne motorseileren optimal i lettvær, men også i sterk vind har båten unike seileegenskaper. Denne motorseileren er en vellykket og imponerende blanding av fart og komfort. Designet er også klassisk utformet, og tilfredsstiller alle som er opptatt av stil og eleganse. LM33 VITESSE er en motorseiler som tilbyr luksus på sjøen.